Nieuws

2014-03-25 Ruime persaandacht voor opfrisbeurt zwvj De opfrisbeurt van deze website kon rekenen op heel wat aandacht van de kranten en tijdschriften (De Standaard, De Morgen, De Tijdhet Nieuwsblad, Het Laatste Nieuws, het Belang van Limburg, Gazet van Antwerpen, Metro, Knack ...) zowel online als in hun gedrukte edities. Ook de VRT bracht een artikel. Daardoor mocht de website ook veel extra bezoekers verwelkomen. Waarvoor dank!
2014-03-24 Opfrisbeurt zewerkenvoorjou.be Vandaag werd een nieuwe versie van deze site gelanceerd, met heel wat media-aandacht tot gevolg. Het oorsponkelijke nieuwsbericht (met info over de veranderingen aan de site en een cijferanalyse) en een cijferbijlage vind je hier.
2013-01-10 Herman Schueremans doorgelicht dankzij zwvj Herman Schueremans doorgelicht dankzij zwvj: door de blijvende monitoring van de activiteiten en aanwezigheden van de Vlaamse parlementsleden op deze site kon De ochtend op radio 1 (9/1) Herman Schueremans confronteren met zijn eerder zwak palmares als parlementslid. Zijn reactie is veelzeggend ...

Naar aanleiding daarvan publiceerden de initiatiefnemers ook een opiniestuk in De Morgen, waarin een aantal feiten over parlementsleden op een rijtje worden gezet en er wordt gewezen op het belang van transparantie en het bijhouden van gegevens. De boodschap? Scheer niet alle politici over dezelfde kam, maar maak gebruik van de informatie die beschikbaar is en oordeel dan zelf.

Beluister het radiofragment.
Lees het opiniestuk.
2012-09-25 1 jaar zewerkenvoorjou.be

1 jaar zewerkenvoorjou.be - Op 25 september 2011, exact 1 jaar geleden, werd deze site gelanceerd in dezevendedag. Dankzij een intelligent ontwerp en de nodige handmatige aanpassingen, blijft alle informatie up-to-date. Zo blijft u als gewaardeerde bezoeker verzekerd van kwaliteitsvolle informatie over de activiteiten van de politici in het Vlaamse parlement.

2012-06-14 Blijvende aandacht voor zewerkenvoorjou.be Vandaag bracht De Standaard een artikel over de inzet van parlementsleden in het Vlaams parlement. De krant gebruikt deze site om een aantal gegevens over parlementleden weer te geven. Een bewijs van het grote nut van de site om de activiteiten van de parlementleden op te kunnen volgen.

De bewuste artikels: http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20120613_00183510 en http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20120613_00183509
2012-03-06 Peeters & Pichal Op 6/3/2012 besteedde Peeters & Pichal aandacht aan zewerkenvoorjou.be. Mathijs Buts gaf tussen 9u15 en 9u45 tekst en uitleg bij het initiatief. Enkele parlementsleden en de voorzitter van het Vlaams Parlement reageerden.

http://www.radio1.be/programmas/peeters-pichal/het-vlaams-parlement-wordt-nauwlettend-de-gaten-gehouden
2011-09-29 Aanpassingen aan de website De initiatiefnemers pasten de site enigszins aan na de succesvolle lancering: het overzicht van de mandaten werd aangepast aan recentere gegevens en er werd duidelijker aangegeven waarop deze info gebaseerd is. De ranglijst met aanwezigheden in het parlement (commissies én plenaire vergadering) werd een ranglijst gebaseerd op de aanwezigheden in de commissies waar het gros van de werkzaamheden plaatsvinden. Uiteraard blijft u alle info over de aanwezigheden in de plenaire vergadering wel vinden op de pagina over de aanwezigheden.
2011-09-28 Chokri Mahassine Chokri Mahassine is de eerste politicus die officieel reageert via de website. Je kan zijn reactie terugvinden op volgende link.
2011-09-27 zewerkenvoorjou in de schijnwerpers Gisteren vernoemde parlementsvoorzitter Jan Peumans zewerkenvoorjou.be in zijn speech naar aanleiding van de opening van het parlementaire jaar. Ook in "Nieuwe Feiten" op Radio 1 kwam de website aan bod. Politicoloog Carl Devos gaf bij Lieven Vandenhaute op heldere en genuanceerde manier toelichting bij ons initiatief.
2011-09-27 Aanpassingen We vinden het cruciaal dat de info op zewerkenvoorjou.be zo accuraat mogelijk is. We danken de vele geïnteresseerden en politici dan ook voor hun constructieve en vaak terechte opmerkingen. Vannacht werd een eerste substantiële update doorgevoerd, waardoor de mandaten, al een stuk beter dan voorheen het geval was, de actuele toestand weerspiegelen. We blijven zoeken naar een structurele manier om de lijst met mandaten up-to-date te houden.
Zoek een Vlaams parlementslid:
Naam
Partij
Kieskring (Provincie)

Het concept ZE WERKEN VOOR JOU

Eén van de basisprincipes van onze democratie is transparantie.
Als kiezers hebben wij het recht te weten waar onze verkozenen mee bezig zijn.

Het opzet van deze site is iedereen de mogelijkheid te geven zelf te oordelen over het werk dat dagdagelijks door de Vlaamse parlementsleden wordt geleverd. Ze werken immers voor ons allemaal.

Steun: ZE WERKEN VOOR JOU

Info

Eén van de basisprincipes van onze democratie is transparantie. Als kiezers hebben wij het recht te weten waar onze verkozenen mee bezig zijn. Het opzet van deze site is iedereen de mogelijkheid te geven zelf te oordelen over het werk dat dagdagelijks door de Vlaamse parlementsleden wordt geleverd. Ze werken immers voor ons allemaal.